Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Devín. Život v oblasti odrezanej od sveta
Zdielať na

Devín. Život v oblasti odrezanej od sveta

DEVÍN / Bratislavská časť ležiaca na sútoku Dunaja a Moravy. Devín je už niekoľko dní odrezaný od sveta. Akoby bol ostrov. Ale bez prístupových komunikácií. Tie sú zatopené. A tak aj miestnu obyvateľku s bábätkom musel do nemocnice previezť vojenský vrtuľník. Pozrite si autentické zábery o živote v zatopenej oblasti.

Problémové dýchanie dieťatka

Vojenský vrtuľník dnes z Devína prevážal do nemocnice na Kramároch matku z trojmesačným dieťaťom, ktoré malo už niekoľko dní vysoké teploty. Postupne sa pridávali aj bolesti a problémy s dýchaním. Vojakov požiadali o pomoc zdravotnícki záchranári, ktorí dieťa doma ošetrovali.

Minister obrany Martin Glváč bol v tom čase skontrolovať situáciu v Devíne. "Okamžite sme zmenili plán cesty, pretože podľa záchranárov bola hospitalizácia nevyhnutná," vysvetlil šéf rezortu obrany. Hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová uviedla, že policajti dievčatko spolu s rodičmi dostali cez ťažký terén až na miesto, kde stál vrtuľník.

Kyvadlová doprava, bariéry, obmedzenia

V súvislosti s povodňami je v pohotovosti viac ako 600 vojakov zo západoslovenského regiónu a 102 kusov techniky, vrátane člnov, vrtuľníkov, autobusu, žeriavu, či vodného čerpadla.

Vojaci pomáhali pri povodniach aj v uplynulých dňoch. V pondelok (3.6.) pomohli obyvateľom na Devínskej ceste pri evakuácii nábytku, v stredu (5.6.) počas celého dňa zabezpečovali kyvadlovú dopravu nákladným autom Tatra 815 a tiež plnili vrecia pieskom a stavali z nich protipovodňové bariéry.

Povodňové spravodajstvo na jednom mieste. ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy