Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Incident na hranici. Pašeráci mali zaútočiť na policajtov
Zdielať na

Incident na hranici. Pašeráci mali zaútočiť na policajtov

SOBRANCE / Dvaja neznámi muži, pravdepodobne pašeráci, mali zaútočiť na policajtov na našich východných hraniciach. Muži s kuklami na hlavách sa vraj aktívne bránili zadržaniu a odniesol si to aj služobný pes.

Rado: Zbili aj psa

Všetko sa malo odohrať v noci. Pravdepodobne pašerákom alebo prevádzačom skrížili cestu dvaja policajti zo Zboja. "Osoby nereagovali na výzvu hraničných policajtov a ušli smerom na územie Poľskej republiky,"  potvrdila hovorkyňa RHP Sobrance Agnesa Kopernická.

Náš zdroj tvrdí, že pred útekom ešte stihli policajtov udrieť a vraj nešetrili ani služobného psa. "Keď chcel dať policajt jednému z nich putá, druhý vyskočil spoza stromu a začal ich biť. Zbili aj psa," povedal na margo útoku Rado.

Polícia všetky informácie okrem fyzického útok potvrdila. "O danej udalosti ako aj o prijatých opatreniach bolo informované aj Oddelenie stráži graničnej Wetlina v Poľsku," povedala ďalej Kopernická.

Nemali zavolať posily?

Na mieste je však otázka, či policajti nemali v tomto prípade privolať posilu alebo použiť zbraň na varovný výstrel? Pašeráci totiž bývajú veľmi často ozbrojení a hlavne- ide im o veľa a urobia všetko preto, aby neskončili v putách.

To, že policajti vzali stretnutie s nimi do vlastných rúk, ich mohlo stáť veľa. Ich nadriadení však vyhodnotenie tejto situácie považujú za správne, keďže podľa nich mohlo ísť o turistov, nie o pašerákov. Po tejto skúsenosti uvažujú kompetentní v budúcnosti posilniť hliadky na týchto nebezpečných úsekoch.

Povodňové spravodajstvo na jednom mieste. ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy