Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
SHMÚ varuje pred povodňami. Na Dunaji 2. stupeň
Zdielať na

SHMÚ varuje pred povodňami. Na Dunaji 2. stupeň

BRATISLAVA / Výstrahu 2. stupňa povodňovej aktivity vyhlásil v nedeľu o 12:00 Slovenský hydrometeorologický ústav v povodí rieky Dunaj a Morava. Povodňami je ohrozených päť okresov južného Slovenska.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Povodne hrozia v okresoch Bratislava, Senec, Dunajská Streda

Do piatka hrozia povodne v okresoch Bratislava, Senec a Dunajská Streda. Až do nedele 9. júna do 23:00 sú ohrozené mestá a obce pri Dunaji v okres Komárno a Nové Zámky - juh.

Druhý stupeň výstrahy vyhlásili hydrológovia pre ďalšie predpokladané zrážky v nemeckom a rakúskom povodí Dunaja, čo môže spôsobiť výrazný vzostup vodných hladín s dosiahnutím až 3. stupňa povodňovej aktivity.

Podľa SHMÚ dosahovala v nedeľu o 13:00 hladina rieky Morava v Bratislave pri Devíne 618 cm a v Devínskej Novej Vsi 494 cm. Dunaj v Bratislave dosiahol hladinu 663 cm, v Medveďove 644 cm a v Komárne 548 cm. Hladiny oboch riek podľa hydrológov stále stúpajú. Výrazný vzostup vodných hladín sa očakáva aj na Malom Dunaji.

Leto iba v kalendári?

Aj vy ste zachytili paniku, ktorú rozpútali francúzski meteorológovia? Na grafe, ktorý obletel svet, je znázornená 70-percentná šanca, že tento rok leto nebude, presnejšie bude iba v kalendári.

"Je 70-percentná šanca, že nebudeme mať leto. Chladno bude aj v Česku, Španielsku, Portugalsku ,Nemecku, či Rakúsku," tvrdili francúzski meteorológovia v programe Meteó.

"Francúzski meteorológovia hovoria o najchladnejšom lete pre západnú Európu, nanajvýš pre Česko, tak neviem, čo tu na Slovensku blbneme na túto tému," informuje meteorológ Peter Jurčovič. Pozrite si reportáž Dáriusa Haraksina.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu. 

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy