Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Rok 2013 bude bez leta, tvrdia meteorológovia
Zdielať na

Rok 2013 bude bez leta, tvrdia meteorológovia

BRATISLAVA / Aj vy ste zachytili paniku, ktorú rozpútali francúzski meteorológovia? Na grafe, ktorý obletel svet, je znázornená 70-percentná šanca, že tento rok leto nebude, presnejšie bude iba v kalendári.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Najchladnejšia jar za 30 rokov

V piatok bol 31. máj a o lete nemožno hovoriť ani zďaleka. Posledný klinec zabili francúzski meteorológovia, ktorí tvrdia: čaká nás najchladnejšie leto za posledných 200 rokov.

"Je 70-percentná šanca, že nebudeme mať leto. Chladno bude aj v Česku, Španielsku, Portugalsku ,Nemecku, či Rakúsku," tvrdili francúzski meteorológovia v programe Meteó. Majú za sebou najchladnejšiu jar za posledných 30 rokov. Rok 2013 bude podľa nich rokom bez leta. Presne tak, ako to bolo v roku 1816. Slováci si to nevedia ani predstaviť.

Treba sa obávať extrémov

Je tu však jedno veľké ALE. "Francúzski meteorológovia hovoria o najchladnejšom lete pre západnú Európu, nanajvýš pre Česko, tak neviem, čo tu na Slovensku blbneme na túto tému," informuje meteorológ Peter Jurčovič.

Expert pripustil, že aj u nás môže byť chladnejšie leto ako obyčajne. Skôr sa však podľa neho treba obávať extrémov. Môže byť napríklad dva mesiace chladno a potom trópy. Alebo môže celý jún pršať a dva mesiace ani kvapka.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu. 

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy