Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Krúpy a dážď. Takto na západe vyčíňalo počasie
Zdielať na

Krúpy a dážď. Takto na západe vyčíňalo počasie

SLOVENSKO / Je koniec mája a na príchod leta to vonku zatiaľ vôbec nevyzerá. Ľudia majú oblečené kožené bundy, tenisky a najmä pršiplášte. Kedy príde to skutočné leto?

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Zamračené, dážď, chladno. Toto je krátke zhrnutie posledných dní z hľadiska počasia. Kto takéto upršané počasie obľubuje, môže sa tešiť, kto nie, ten si na zmenu ešte počká. Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu očakávajú vo štvrtok výraznejšiu zmenu v počasí.

Tlaková níž, ktorej stred sa bude nachádzať nad územím Slovenska, spôsobí na väčšine nášho územia dážď. Vylúčiť nemožno ani búrky, najmä na strednom a východnom Slovensku

Ani cez víkend sa neoteplí

V Piatok oblačnosti ubudne, no vyššie teploty nečakajte. Najteplejšie bude na juhu krajiny, a to maximálne 18 °C. Ani víkend neprinesie zmenu. Bude pokračovať oblačné počasie s najvyššou teplotou opäť 18 stupňov. Ani v nedeľu si neplánujte výlet do prírody. Naša krajina je v oblasti studeného a vlhkého vzduchu. 

Chladné zrážky prinášajú okrem dažďa aj krupobytie. V utorok padali najväčšie ľady pri Trnave. Fotografie nám poslala aj čitateľka Zuzana Lunáková prostredníctvom projektu tvojenoviny. VIAC TU

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Anonym

Súvisiace články