Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Podchod menia na galériu. Pomáha aj Ftáčnik
Zdielať na

Podchod menia na galériu. Pomáha aj Ftáčnik

BRATISLAVA / Celé roky bol podchod v centre Bratislavy hotovou nočnou morou a niečím, kam by sme turistov radšej nevodili. Slúžil akurát tak ako ukážkový príklad zanedbania verejného priestranstva. Napriek tomu, že sa nachádza hneď pri ministerstve a významnom úrade, bol poriadne špinavý. A určite vám neušlo slovko - bol. Dnes je to totiž všetko inak.Práce sa chopil dokonca aj primátor hlavného mesta a to so sprejom v ruke.

Legálne je to super

Podchod v centre Bratislavy získava novú tvár. Obsadili ho sprejeri, ale nie na to, aby ho zničili, ale naopak, urobili z neho verejnú galériu. Spreja sa chytil aj samotný primátor mesta Bratislava Milan Ftáčnik. "Pridelili mi ho títo profesionálni sprejeri, takže skúšal som, aké to je," povedal Ftáčnik.

Bolo naozaj výnimočné, vidieť sprejerov priamo s primátorom, keďže mestskí policajti ich často po nociach chytajú. "Dobre, mňa to baví. Legálne je to super," hovorí sprejer Tomáš. Obnova zanedbaného a zničeného podchodu však nebola projektom magistrátu, ale súkromnej developerskej
firmy.

Je to veľmi dobrý príklad

"Situácia, ktorá tu bola, nie je celkom normálna, snažíme sa obyvateľom, ale aj návštevníkom Bratislavy priniesť do toho podchodu niečo príjemnejšieho, na čo sa budú môcť pozerať," objasňuje Pavel Pelikán, sponzor projektu.

Mesto samozrejme takéto iniciatívy víta a vyšlo im v ústrety. "Povedali sme si, skrášlime ho dnes tak, ako vieme. Za peniaze, ktoré sme dostali od súkromného partnera. Myslím si, že je to veľmi dobrý príklad  verejnosti," dodáva Ftáčnik. Ľuďom v Bratislave stále viac začína záležať na prostredí, v ktorom žijú. Možno aj vďaka nim sa vráti Bratislave prívlastok krásavica na Dunaji.

Téme sa venuje reportér Laco Ďurkovič. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy