Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Adrianka (2) podľa rodičov dostala cukrovku kvôli očkovaniu!
Zdielať na

Adrianka (2) podľa rodičov dostala cukrovku kvôli očkovaniu!

BRATISLAVA / Má len 18 mesiacov, no už 3-krát denne jej rodičia musia pichať injekcie s inzulínom. Adrianke diagnostikovali cukrovku iba dva dni po povinnom očkovaní. Rodičia sú preto presvedčení, že ochorenie u nej spustila práve vakcína. Matka dievčatka už oslovila právnika a je pripravená podať trestné oznámenie.

Cukrovka po očkovaní

Obaja rodičia sú presvedčení, že malé dievčatko bolo zdravé a cukrovku u nej spustilo práve povinné očkovanie. Medzi 11. a 12. mesiacom života sa totiž u nás každé dieťa zo zákona povinne očkuje v rámci prevencie proti šiestim ochoreniam ako záškrt, tetanus, detská obrna či hepatitída typu B.

Hexavakcínu pichli aj Adrianke. Do 24 hodín po očkovaní sa však dievčatku objavili po celom tele veľké červené fľaky. Krátko potom bolo preto hospitalizované na kožnom oddelení v nemocnici. Tu mamičke oznámili, že jej dieťa má cukrovku a doživotne si denne bude pichať inzulín.

Nikto vraj nepochybil

V rodine Adrianky sa však cukrovka vôbec nevyskytuje, matka preto podala podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Dostala však odpoveď, že pediater ani nemocnica v ničom nepochybili a tak Adrianka dostala advokáta.

Ten v týchto dňoch už pripravuje obžalobu. Oslovili sme rovnako aj samotného výrobcu vakcíny, na jeho odpoveď však stále ešte len čakáme.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

ISIFA/Lidové noviny/TOMAS KRIST

Súvisiace články

Najčítanejšie správy