Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
S krvilačnými túlavými psami si nevedia rady ani policajti
Zdielať na

S krvilačnými túlavými psami si nevedia rady ani policajti

OKOLIE ROŽŇAVY / Rožňavskí policajti riešia takmer neriešiteľný problém. Majiteľovi biofarmy z obce Rudná roztrhali zrejme túlavé psy vyše 20 kusov chovnej bio hydiny. Chovateľ za psami utekal až 5 kilometrov, neuspel na mestskej polícii a napriek škodám, ktoré utrpel, zrejme za ne nebude nikto potrestaný. Obáva sa aj toho, že psy sa na jeho farmu ešte vrátia.

Len otázkou času, kedy opäť prídu

Túlavým psom sa poradilo rozbiť okno na kurníku. Potom to už mali ľahké - roztrhali všetku hydinu. "Hydina nemala šancu ani ujsť, lebo dvere boli zavreté," vraví chovateľ.

Chovateľ psy pri krvilačnom besnení vyrušil, avšak už bolo neskoro. "Zrušili celý chov - 15 kusov sliepok, 4 morky a 2 kačice," dodáva. Psy sa muža zľakli a ušli, ten ich naháňal až do 5 kilometrov vzdialeného centra mesta. "Akonáhle sa už sem raz dostali z Rožňavy, je len otázkou času, kedy sa tu opäť objavia," vraví. 

Policajti vravia: Máme zviazané ruky

Chovateľovi vznikla škoda necelých 400 eur. Keďže psy utiekli do mesta, obrátil sa teda aj na mestskú políciu. Tu však narazil na problém. "Mestská polícia ale v tomto prípade nemôžu konať, pretože sa to nestalo na území mesta," vysvetľuje hovorca mesta Rožňava Peter Gallo.

Ak by psy vyčíňali v Rožňave, konať by mohli aj mestskí policajti. "Ak by sa našiel majiteľ, mohol by dostať pokutu," doplnil Gallo. Tu sa však stretávame s ďalším problémom, a to ako zistiť majiteľa, voľne sa pohybujúceho psa. "Najmä, ak majiteľ svojho psa neprihlásil," vysvetľuje ďalej Gallo.

Chovateľ teda svoju škodu nahlásil aj štátnej polícii. "Rožňavskí policajti prípad prešetrujú ako poškodzovanie cudzej veci," doplnil košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Ako však budú policajti po psoch pátrať, sa povedať nedá. Presne tak ako ani to, ako v prípade nájdenia psov dokážu, že ide práve o tie, ktoré roztrhali celý chov v neďalekej obci.

Napriek škodám, ktoré zrejme túlavé psy majiteľovi biofarmy spôsobili, sa dá povedať, že jeho problém je takmer neriešiteľný, keďže vystopovať psy a nájsť ich majiteľov bude takmer nemožné.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy