Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Razia u dílera. Dávidko (19) je dobrý chlapec, tvrdí dedko
Zdielať na

Razia u dílera. Dávidko (19) je dobrý chlapec, tvrdí dedko

KRÁSNOHORSKÉ PODHRADIE / Zaujímavý pohľad sa ráno naskytol policajtom a kukláčom v obci Krásnohorské Podhradie pri Rožňave, kde vykonávali raziu na drogy. V dome podozrivého spolu našli takmer 20 ľudí, ktorí tam spolu mali bývať. Počas zatýkania 19-ročného Dávida sa jeho mama takmer psychicky zrútila. Jej srdcervúci plač sa ozýval celou ulicou. Rodina mladíkovu vinu popiera a svorne tvrdí, že drogy pri sebe síce mal, ale nebolo ich veľa.

Policajti zaistili väčšie množstvo drog

Policajti spolu s kukláčmi údajne zaistili v jednom z domov v Krásnohorskom Podradí väčšie množstvo drog. Potvrdili to aj Dávidovi najbližší. Podľa nich to ale až také veľké množstvo nebolo. "Mal len 5 kusov marihuany," vraví matka podozrivého.

"Okrem dvoch vrecúšok, plastovej krabičky a 8 skladačiek, v ktorých sa nachádzala zelená sušina, zaistili aj 11 rastlín v črepníkoch a jednu fajku," vraví košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Dedko: Inak je to dobrý chlapec

Kukláči 19- ročného muža na stanicu prevážali v putách, čo psychicky nezvládla hlavne jeho mama. Dávidova rodina si jeho zatknutie pripustiť nechcela, o jeho záľube v drogách však zrejme všetci vedeli. "To nie on sám robí, to aj s kamarátmi," hovorí Dávidov otec.

Napriek množstvu drog, ktoré u neho policajti zaistili, je jeho rodina stále presvedčená, že je nevinný. "Ja neviem, niekto ho "nahúckal", ale inak je to dobrý chlapec," zastáva sa chlapca aj dedko.

Dávid ale nebol jediný, koho kukláči spútali. O pár ulíc ďalej tiež vykonali domovú prehliadku, kde nechýbal ani špeciálne vycvičený pes. "U ďalšieho podozrivého zaistili celofán s papierovou skladačkou s nezistenou látkou a igelitovú tašku so sklenenou bankou," doplnil Szabó. Keď policajti zistia, že drogy predávali aj neplnoletým, za mrežami si môžu posedieť až 15 rokov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články