Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po drahej prestavbe domu: Rozpadajúce sa steny a pleseň
Zdielať na

Po drahej prestavbe domu: Rozpadajúce sa steny a pleseň

ČAKLOV / Z mesta sa vybrala bývať na pokojný vidiek, no práve vtedy sa jej život poriadne skomplikoval. Chcela si k domu pristavať dvojgaráž a nad ňou izbu. Namiesto toho má neobývateľnú izbu a jednu garáž. Realizátor stavby je dnes riaditeľom úradu práce vo Vranove a spojitosť s výstavbou popiera.

Predražené a chybne postavené

Pani Renáta Kmecová si svoje bývanie na vidieku vysnívala úplne inak. Jej predstava a predstava stavebnej firmy sa pri realizácii prestavby výrazne rozišli. "Mala to byť dvojgaráž, s krásnym balkónovým výhľadom. Stavebná firma nám spravila jednu garáž s izbou ktorá má výhľad smerom dozadu," hovorí majiteľka Renáta Kmecová. Okrem toho, že táto prístavba absolútne nespĺňa predstavy majiteľky, ide podľa nej aj o poriadne predraženú prácu a zbabranú prácu.

"Sú tu len poukladané kvádre na sebe, keď sme zatepľovali strechu, tak kvádre vypadávali von a navyše sa po celom obvode garáže vytvorila pleseň," dodáva rozhorčene majiteľka. Robotníci mali vymeniť aj elektroinštaláciu, no napojili prístavbu na existujúci starý elektrický okruh a nevymenili ju. Podľa odhadu majiteľov, reálna cena stavby je o 8 000 eur vyššia ako by mala byť v skutočnosti, konateľ firmy ktorá stavbu vykonávala si stojí za fakturovanou sumou.

Nikto nechce niesť zodpovednosť

Nedostatkov je však ešte oveľa viac. Realizáciu stavby najskôr dojednávala so stavebnou firmou, no nedohodli sa a tak iniciatívu prevzal jeden z jej konateľov Ľubomír Lukič. Muž, ktorý momentálne šéfuje Vranovskému úradu práce. On mal zohnať aj robotníkov a na jeho účte malo skončiť aj viac ako 20 000 eur za realizáciu stavby.

"Túto stavbu si realizovala sama, my sme jej tam dohodili len ľudí, nie konkrétne ja ale kolega," vyjadril sa Ľubomír Lukič, riaditeľ ÚPSVaR Vranov. Majiteľka to však odmieta. "Počas celej doby výstavby sme jednali iba s pánom Lukičom," vyvracia Lukičove tvrdenie Kmecová.

Firma tiež odporučila obrátit sa v tejto veci priamo na pána Lukiča. Od zbabranej stavby teda dáva každý ruky preč a prípad si pohadzujú ako horúci zemiak. Majiteľka sa svojho vysnívaného bývania nemieni vzdať a celý prípad poženie pred súd.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy