Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Varovný prst proti čiernym stavbám. Starosta Lozorna začal búrať ploty
Zdielať na

Varovný prst proti čiernym stavbám. Starosta Lozorna začal búrať ploty

LOZORNO / Zbúraním plota v osade v Lozorne si starosta obce pohneval obyvateľov. Vyjadril sa, že to je len začiatok a postupne zbúra všetko, čo tam stojí bez povolenia. Nechce vraj, aby vznikla situácia, aká je v obciach, kde sú desiatky čiernych stavieb.

"Toto je naše vlastníctvo po rodičoch, po svokre a prosím vás prídeme domov a vidíme zhodený plot," hovorí Božena Galbavá, obyvateľka Lozorna. Obyvateľov obce hnevá, že im takto starosta zničil majetok.

Starosta tvrdí, že na to nemusel mať žiadny súhlas. "Novopostavený plot nedal ani ohlášku drobnej stavby, ani neohlásil, že tam ide stavať, tak neviem prečo by som mu to mal ohlasovať," hovorí starosta Lozorna Ľubomír Húbek.

Plot na cudzom pozemku

Plot stál celé roky na cudzom pozemku. "Dom je náš vlastný, jedine pozemok nie je vysporiadaný aj so záhradou. Ale bolo to dané v roku 1964 otcovi s tým, že on tu riešil cigánske otázky," hovorí Viliam Galba, obyvateľ Lozorna, ktorý si chcel pozemok odkúpiť. "V roku 2002 dali žiadosť na odkúpenie urbárom. Je rok 2013, žiadna odpoveď doposiaľ neprišla," dodáva.

Varovný prst starostu

Starosta takýmto krokom zabrániť tomu, aby v dedine nevznikali čierne stavby. "Je to výstražný prst od starostu a budem v tejto veci konať, aby sme sa nedostali úroveň buď Plaveckého Štvrtka alebo Letanoviec," dodáva starosta obce.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy