Jasno
16°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Košické oceliarne okrádali vlastní zamestnanci
Zdielať na

Košické oceliarne okrádali vlastní zamestnanci

KOŠICE / Košické oceliarne U.S. Steel okrádali vlastní zamestnanci. Niekoľko mesiacov si v jednej z prevádzok zhromažďovali rôzny materiál a náradie. Spoločnosti spôsobili škodu za vyše 10 tisíc eur.

25 mužov okrádalo svojho zamestnávateľa po dobu vyše troch mesiacov. Polícia ich obvinila spolu z 85 skutkov.

Zlodeji spôsobili škodu za 10 tisíc eur

Zamestnanci vo veku od 22 do 59 rokov boli zrejme dobre organizovaní.  Z areálu spoločnosti postupne ukradli rôzny stavebný materiál, plechy, kovový materiál, náradie, pohonné hmoty, oleje, či  elektroinštalačný materiál.

"Obvinené osoby odcudzené veci sústreďovali do jednej z prevádzok a následne ich odnášali cez bránu," informuje Jana Mesárová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach.  Bránu otvárali pomocou pravého kľúča, ktorý taktiež z areálu ukradli. "Poškodená spoločnosť škodu predbežne vyčíslila na 10 tisíc eur," konštatuje Jana Mesárová.

Hrozia im tri roky za mrežami

Spoločnosť US Steel k prípadu neposkytla žiadne konkrétnejšie informácie. "Považujeme to za internú záležitosť a nebudeme to komentovať," poznamenala Ľubomíra Šoltésová, manažérka pre vzťahy s médiami. Plán ako sa obohatiť na úkor zamestnávateľa mužom napokon nevyšiel.

Vyšetrovateľ ich už obvinil z krádeže formou spolupáchateľstva. "V prípade dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody až na 3 roky,"  dodáva Jana Mesárová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy