Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Lákavá ponuka. Zapíšte sa k nám do školy a dostanete tablet
Zdielať na

Lákavá ponuka. Zapíšte sa k nám do školy a dostanete tablet

VRANOV NAD TOPĽOU / Prihláste sa k nám do prvého ročníka a dostanete tablet. S takýmto sloganom láka do svojich lavíc Cirkevné gymnázium vo Vranove nad Topľou. Riaditeľ priznáva, konkurencia je silná a je tu istá rivalita. A tak ponuku nového laptopu s radosťou vítajú študenti i rodičia.

Vlani to bol laptop

Majú to poriadne premyslené. Cirkevné gymnázium vo Vranove nad Topľou si pred blížiacim sa školským rokom zabezpečilo v tamojšej miestnej televízii reklamný spot. Chcú osloviť budúcich prvákov.

Systém normatívov znamená čím viac žiakov, tým viac peňazí. Preto niektoré školy vytiahli do boja naozaj ťažké kalibre. Vlani to bol laptop, tento rok sú pre nových prvákov pripravené tablety. "Keďže som sa rozhododvala, či štátne cirkevné gymnázium a kebyže niekde dostanem notebook zadarmo, alebo tablet, tak určite, že pôjdem tam," povedala žiačka.

Viac žiakov = viac peňazí

"Sú prijateľné cenovo, nie sú veľmi drahé, ani lacné," tvrdí Marián Babej, riaditeľ cirkevného gymnázia. U nás sú to možno prvé lastovičky, no v západnej Európe nič nové na streche. Svoje o tom vie Marek, Slovák študujúci na gymnáziu vo Francúzsku. "My tu vo Francúzsku sme dostali tablety všetci, nielen prváci, ale celá škola. Už to tu používame namiesto zošitov," hovorí.

Vo Vranove nad Topľou fungujú okrem tohto gymnázia aj ďalšie dve. Jedno súkromné a druhé štátne. Boj o žiaka, to je aj boj o peniaze a teda aj vlastnú budúcnosť. "Je to rivalita, ale je to dobré, pretože tam, kde je rivalita, tam ide o kvalitu," dodáva riaditeľ.

Ostatné školy nemajú pre takéto obdaruvánie pochopenie."Nedávame žiadne darčeky a i tak máme žiakov," vyjadril sa Miron Blaščák, riaditeľ štátneho gymnázia.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy