Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Keď policajti rýchlosť merajú. Na hrane obce...
Zdielať na

Keď policajti rýchlosť merajú. Na hrane obce...

BÁČ / Na internete sa objavilo zaujímavé video. To zachytáva policajnú hliadku, ktorá by mala merať rýchlosť. A to doslova na hrane obce. Pozrite si video...

Na kraji obce? Skôr na hrane

Pomáhať a chrániť! Toto policajné heslo neplatí vždy. Príslušníkom ide najmä o vyberanie pokút. Aj takéto názory sa dajú nájsť na internete. Napríklad aj pri amatérskom videozázname, ktorý by mal zachytávať hliadku merajúcu dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti v obci.

Na 50- tku si mala nedávno posvietiť hliadka v okrese Dunajská Streda, konkrétne v obci Báč. A to doslova na hrane obce, pri tabuli označujúcej začiatok dediny. "Na tomto úseku to robia úplne bežne," hnevá sa jeden z diskutujúcich.

Tlak na vyberanie pokút?

Aj takéto správanie sa hliadky môže korešpondovať s podozrením, že nadriadení tlačia na policajtov, aby vyberali čo najviac pokút. Informáciu ako prvá zverejnila TV Markíza. VIAC TU.

Rozruch spôsobila aj iná hliadka. Všetko sa to odohralo pri známom nákupnom centre v Bratislave. Na úseku dvojprúdovej cesty je povolená 70- tka. Vodiča idúceho v rýchlejšom ľavom jazdnom pruhu spomalil iný vodič. Vodič policajného vozidla. V momente keď sa išiel preradiť do pravého pruhu, policajt zopakoval to isté. A viackrát ho zablokoval...

Hliadka následne celý incident vyhodnotila ako porušenie pravidiel o cestnej premávke a vodiča o niekoľko metrov zastavila. A to smerom na diaľnicu do Brna. Dôvodom mala byť nebezpečná jazda a prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti. VIAC TU.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

noviny.sk

Súvisiace články