Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Nový investor vo Vranove. Práca pre 390 ľudí
Zdielať na

Nový investor vo Vranove. Práca pre 390 ľudí

VRANOV NAD TOPĽOU / Premiér Robert Fico dnes dorazil do Vranova nad Topľou. Konkrétne navštívil miestny priemyselný park, aby tam verejne potvrdil príchod nového investora, ktorý získa štátnu podporu. Zamestnanie by tam malo nájsť 390 ľudí.

Premiér dnes s ministrom hospodárstva Tomášom Malatinským a zástupcami drevospracujúcej spoločnosti Grandwood holding podpísali na pôde parku Ferovo spoločné memorandum. Vyjadrili tak podporu investícii, ktorá prinesie do vranovského regiónu takmer 400 nových pracovných miest. O podpore podnikateľských zámerov spomínanej spoločnosti formou štátnej investičnej pomoci bude rokovať v najbližších dňoch vláda SR.

Životne dôležitá investícia

"Dohodli sme si veci na ministerstvách financií a hospodárstva, táto investícia je prakticky schválená, formálne bude schválená s vysokou pravdepodobnosťou na budúci týždeň," konkretizoval Fico. Príchodu spomínaného investora do Vranova, ktorý tam plánuje realizovať plastifikáciu dreva a produkovať výrobky pre potreby lodiarskeho priemyslu, pripisuje veľký význam. "Táto investícia je životne dôležitá pre vranovský priemyselný park," konštatoval premiér.

24-percentná nezamestnanosť...

Mestu totiž podľa jeho slov hrozilo, že ak sa mu nepodarí získať pre park investorov, eurodotáciu, ktorú získalo na jeho výstavbu, bude musieť vrátiť. Ide približne o 3,6 až 3,7 milióna eur. Ferovo čakalo na svojho prvého investora teda viac ako štyri roky. "Nezamestnanosť vo Vranove je momentálne na úrovni 24 percent, takže takmer 11 tisíc občanov nášho okresu je bez práce, čo je mimoriadne vážna situácia. Sme preto veľmi radi, že nám vláda SR venuje svoju pozornosť," poznamenal dnes vranovský primátor Ján Ragan.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Robert_Fico_Vranov_priemysel

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy