Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Na juhu a východe bude pršať, na západe a severe opäť snežiť
Zdielať na

Na juhu a východe bude pršať, na západe a severe opäť snežiť

BRATISLAVA / Od osem až do 25 centimetrov nového snehu by malo napadnúť od dnešného večera do polnoci 1. apríla na Záhorí, v oblasti Malých Karpát, na strednom Považí a na severe krajiny. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) je to na danú ročnú dobu výnimočný jav.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

"V tom istom období očakávame na mnohých miestach v južnej polovici územia Slovenska a na krajnom východe výdatný dážď. Miestami spadne 20 až 40 milimetrov zrážok," uviedol meteorológ SHMÚ Pavol Beránek.

Očakávajú vzostup vodných hladín

Hydrologička SHMÚ Daniela Kyselová k tomu dodala, že vzhľadom na existujúce zásoby vody v snehovej pokrývke, vysokú nasýtenosť povodí, oteplenie a očakávané intenzívne zrážky predpokladajú v povodiach Nitry, Hrona, Ipľa, Slanej a Hornádu vzostupy vodných hladín s možnosťou dosiahnutia a prekročenia hladín zodpovedajúcim stupňom povodňovej aktivity.

Výstraha II. stupňa pre stredné Slovensko

Druhý stupeň meteorologickej výstrahy bude platiť pre celé stredné Slovensko. Konkrétne pre okresy Banská Bystrica, Žiar nad Hronom, Žarnovica, Banská Štiavnica, Zvolen, Detva, Lučenec, Poltár, Rimavská Sobota, Revúca, Veľký Krtíš a Krupina.

Podľa informácií zverejnených na stránke Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) výstraha druhého stupňa bude platiť v spomínaných okresoch od dnes od 18.00 h až do 31. marca do 23.00 h.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy