Oblačno
21°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Tvrdý boj o vajdovskú stoličku! Padali facky aj kopance
Zdielať na

Tvrdý boj o vajdovskú stoličku! Padali facky aj kopance

KALNÁ NAD HRONOM / V Kalnej nad Hronom sa medzi Rómami poriadne vyostruje boj o vajdovskú stoličku. O lukratívnu funkciu tam súperia dvaja muži. Medzi konkurenčnými rodinami už padajú aj facky a kopance. Jedna z potyčiek sa odohrala aj pred našou kamerou. Zasiahnuť museli policajti.

Vraj to už ide o život

Boj o vedúca funkciu v Kalnej nad Hronom sa poriadne vyostril. Do sporu prišli dvaja muži, ktorí súperia o vajdovskú stoličku. Kým jeden tvrdí, že ho zvolili, druhý sa vraj za vajdu korunoval sám.

Rodina samozvaného vajdu vraj teraz fyzicky útočí na konkurenciu. "Jeho syn mi povedal, že mi odrežú krk," vraví Olympia Némethová. "Bola som u doktora s vnučkou. A ako ju lekárka vyšetrovala, prišla tam jeho dcéra a vykopla dvere," sťažuje sa aj pani Kotlárová.

Obrátili sa na políciu

Ženy tvrdia, že majú strach o životy. Podľa nich, vraj takýto muž ani nemôže obsadiť vajdovskú stoličku. Aj počas nášho nakrúcania prišiel provokovať údajný zástupca druhej rodiny.

Rómske rodiny sa neustále napádajú, doteraz to však riešili iba medzi sebou. Momentálne je však situácia tak vyostrená, že podávajú už aj trestné oznámenia na polícii.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy