Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Posledný výkrik zimy? Na východe snežilo, fučalo...
Zdielať na

Posledný výkrik zimy? Na východe snežilo, fučalo...

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / Pred týždňom to mal byť posledný pozdrav zimy, ale kalamita ja späť. Kým na Gemeri vystrájal silný vietor, Šarišanom a Spišiakom od rána navyše ešte aj husto snežilo. A mrznúť budeme v niektorých oblastiach na Slovensku dokonca aj cez víkend.

Snehové jazyky na Zamagurí

Vodiči sa vo štvrtok podvečer potrápili hlavne na Zamagurí, v piatok potrebovali zase pevné nervy na Pustom Poli. Cestári pluhovali počas celej noci a čakal ich rovnako náročný deň.

Na niektorých úsekoch ciest sa tvorili nebezpečne snehové jazyky, našťastie, policajti nemali hlásenia o vážnejších dopravných nehodách. Určite aj kvôli tomu, že ľudia zvyknú v tejto oblasti jazdiť opatrne.

Silný vietor vystrájal na Gemeri

Silný vietor sfúkol pri obci Hrhov plne naložený kamión. Ten prišla späť postaviť na kolesá asistenčná služba spolu s hasičmi. Riziko opätovného sfúknutia bolo však aj počas vyťahovania vysoké.

Policajti zase na horskom priechode Soroška odstavovali kamióny. Tie, ktoré neboli naložené, museli vodiči odplachtovať. Odstavné plochy, parkoviská, ale aj čerpacie stanice boli plné odstavených nákladiakov. Víchrica zase strhávala stromy, ktoré na cestách blokovali premávky. Hasiči mali plné ruky práce.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy