Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Fico ide na summit V4, stretne sa s Merkelovou a Hollandom
Zdielať na

Fico ide na summit V4, stretne sa s Merkelovou a Hollandom

BRATISLAVA / Slovenský premiér Robert Fico cestuje do Varšavy, kde sa na summite predsedov vlád krajín V4 stretne aj s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom. Hovoriť sa má o konkurencie schopnosti v Európe.

V4 + Merkelová a Holland

Slovenský premiér Robert Fico v stredu odcestuje do Varšavy, kde sa na summite predsedov vlád krajín V4 stretne aj s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom.

Práve o účasť Merkelovej a Hollanda bude rozšírené rokovanie premiérov V4 v rámci ročného predsedníctva Poľska v tomto stredoeurópskom integračnom zoskupení, informoval Tlačový a informačný odbor Úradu vlády.

Diskusia na summite bude zameraná na najdôležitejšie aspekty agendy EÚ, vrátane prípravy marcovej Európskej rady. Hlavnými témami rozšíreného summitu budú konkurencieschopnosť v Európe, budúcnosť Hospodárskej a menovej únie a tiež výsledky nedávneho pracovného stretnutia ministrov obrany krajín V4, ktoré sa týkalo aktuálnych otázok spoločnej bezpečnostnej a obrannej politiky.

Deň ukončí večera

Politici by mali rokovať aj o možnostiach využitia budúceho viacročného finančného rámca ako nástroja, ktorý môže výrazne pomôcť pri riešení súčasnej zložitej ekonomickej situácie.

Stredajšie stretnutie ukončí spoločná večera predsedov vlád krajín V4, nemeckej spolkovej kancelárky a francúzskeho prezidenta s prezidentom Poľskej republiky Bronislawom Komorowskim.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy