Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Opilec nabúral do banky. Naložil mu tento expolicajt
Zdielať na

Opilec nabúral do banky. Naložil mu tento expolicajt

BRATISLAVA / Na mol opitý vodič havaroval tak, že vletel priamo do dverí pobočky banky v bratislavskom Novom meste. A aby toho nebolo málo, nablízku bol muž, ktorý o sebe tvrdí, že je bývalý policajt. Ten potenciálneho zlodeja namieste akčne spacifikoval.

Použil som donucovacie prostriedky

Auto namierené priamo na dvere banky a vo vnútri 48-ročný muž. Na prvý pohľad ide jednoznačne o nevydarený prepad.  Len o niekoľko metrov ďalej na blízkej benzínovej pumpe práve v tom čase kávičkoval bývalý zamestnanec Úradu boja proti organizovanej kriminalite.

"Som ho vytiahol z auta, kládol odpor, tak som použil donucovacie prostriedky, dal som ho na zem a skočil na neho," hovorí údajný expolicajt Roman Čega. Aby toho nebolo málo, pri zákroku mu asistoval aj špeciálne vycvičený pes.

Nie prepad, ide o dopravnú nehodu

"Pes ho monitoroval, nepustil ho a vrčal. Trošku ho obúchal, ale nie moc," pokračuje Čega. Informácie o nevydarenom, alebo ak chcete prekazenom prepade pobočky banky polícia vylúčila. Vec vyšetrujú ako dopravnú nehodu. "On musel zboku chytiť tú pneumatiku, lebo obrubník je vysoký, keby nabehol priamo, musel by zákonite roztrhnúť gumy a odrhnúť olejovú vaňu," opisuje dopravný konzultant Maroš Palesch.

Aj v tomto prípade úradoval alkohol. Muž sa pred jazdou pravdepodobne posilnil fľašou vodky. V krvi mu namerali takmer dve a pol promile alkoholu! Ak si zo včerajšej noci niečo pamätá, určite na ňu v živote nezabudne.

Popíjanie za volantom ho bude stáť vodičák a možno aj pobyt v policajnej cele. Navyše sa omylom stal podozrivým z prepadu banky, za čo si ho podal vymakaný údajný expolicajt.

Téme sa venuje reportérka Dana Strculová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy