Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Policajti si posvietili na taxikárov. Kontrolovali aj čiernu prácu v baroch
Zdielať na

Policajti si posvietili na taxikárov. Kontrolovali aj čiernu prácu v baroch

Policajti a inšpektori práce v noci kontrolovali v Nitre taxikárov. Zaujímalo ich hlavne to, či nepracujú načierno. Okrem toho preverili aj desiatky podnikov a zisťovali, či vodiči majú všetko v poriadku.

NITRA - Inšpektori práce spolu s políciou  na parkovisko zavolali naraz taxíky z viacerých firiem. Potom ich všetky postupne skontrolovali. Informácia, že v meste pod Zoborom preverujú taxíky, sa ale rýchlo rozniesla. A je zaujímavé, že na miesto previerky niektoré po zavolaní ani neprišli..."Sledovali sme nelegálne zamestnávanie, pracovno-právne vzťahy, ako aj zdravotnú a psychologickú spôsobilosť,"  hovorí Róbert Bulla, riaditeľ IP Nitra. Inšpektorom práce sa však taxikári ani tak nevyhli. Policajti ich potom zastavovali za jazdy.

Za nelegálnu prácu hrozí pokuta až 200 tisíc eur

Policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky sa v uliciach Nitry nezamerali iba na taxikárov, skontrolovali aj desiatky vodičov. Nočná akcia bola zameraná aj na nelegálnu prácu v baroch a krčmách. A tá môže zamestnávateľov vyjsť poriadne draho. "Sankcie sú  minimále od 2000 eur až do výšky 200 000 eur," konštatuje Róbert Bulla. Zamestnanci sa zas v týchto prípadoch dopúšťajú priestupku. "V jednom prípade sme zistili nelegálne zamestnávanie a žiaľ. v desiatkach prípadov opätovné  porušovanie pracovno-právnych predpisov," dodáva Róbert Bulla, riaditeľ Inšpektoriátu práce v Nitre.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA - ilustračné

Súvisiace články