Polojasno
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Naša sociálka informuje britskú. Briti si vraj Boórovej deti môžu vziať!
Zdielať na

Naša sociálka informuje britskú. Briti si vraj Boórovej deti môžu vziať!

SLOVENSKO / Slovenská sociálka má dohodu s tou britskou. Deti Ivany Boórovej si tak môžu opäť zobrať Briti. Myslí si to ich babička, pani Eleonóra Študencová. Podľa právnika Ivany Boórovej však dohoda nie je podložená právnym základom!

Slovensko nás trápi ako britská sociálka

"Čiže pokoj nemáme od otca, pokoj nemáme od súdu, pretože matke zamietli starostlivosť... Napriek tomu, že sudca rátal s tým, že prídeme na Slovensko a slovenská strana nám bude pomáhať.... Anglická strana nás nedokázala za dva roky zlomiť a slovenská strana jej na to naskočila," komentuje Eleonóra Študencová, babička Samka a Martinka.

Slovensko nič nezaväzuje posielať správy do Anglicka. Myslí si to aj právnik rodiny Boórovcov. Ten sa už ústredia práce aj CIPC spýtal, prečo to robia. "A tiež sme ich žiadali, aby upustili od takého konania, avšak do dnešného dňa sa z ÚPSVaR nám nebolo odpovedané. To je už viac ako 30 dní," tvrdí právnik Andrej Gara.

Správy posielať budeme!

Rodina totiž potrebuje jedno. Pokoj. Kontroly im ho nedávajú. Andrea Cisárová nám dohodu s Angličanmi vysvetlila takto - žiadala to od nás anglická strana, súd to akceptoval. V rozsudku však o posielaní správ do Anglicka nič nie je. Ide o iniciatívu slovenskej strany.

"Záväzok, ktorý SR prijala, je pre rodinu nepríjemný. Ale, bohužiaľ, je to niečo, čo slovenská strana musí akceptovať a preto si myslím, že vydrží tých 6 mesiacov a správy do Anglicka budeme zasielať," hovorí Cisárová.

Iniciatíva má pomôcť ďalším deťom

Anglický miestny úrad totiž e-mailom požiadal slovenskú stranu o pravidelné správy o rodine po dobu šiestich mesiacov. Na súde to nakoniec nežiadali, no slovenská strana už mala pripravený dokument, v ktorom sa k tomu zaväzuje. Nevyžadoval to teda súd, ale miestny úrad.

Riaditeľka Cisárová nám iniciatívu vysvetlila jednoducho. Jednania s Angličanmi prebiehali v mimoriadne turbulentnom čase. A tento krok má len pomôcť ďalším deťom.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Archív Ivany Boórovej

Súvisiace články