Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Gašparovič má problém s ďalšou poľovačkou, mal byť blízko streľby
Zdielať na

Gašparovič má problém s ďalšou poľovačkou, mal byť blízko streľby

BRATISLAVA / Prezident Slovenskej republiky má problém objasniť ďalšiu poľovačku. Pred Vianocami bol blízko miesta, kde postrelili poľovníka, píše denník SME.

V roku 2009 zahynul vo vojenskom priestore Lešť lesník Michal Bobák. Minulé Vianoce bol zasa vo vojenských lesoch pri Malackách postrelený 61-­ročný poľovník z Galanty. Podľa denníka SME, tak ako pri prípade z Lešti, má aj teraz prezidentská kancelária problém odpovedať, či sa Gašparovič na akcii zúčastnil.

Strela trafila muža do nohy v piatok 14. decembra počas súkromnej poľovačky, na ktorej približne 40 ľudí lovilo diviaky. Prípad vyšetruje polícia. Prezidentov hovorca Marek Trubač uviedol, že Gašparovič bol v deň poľovačky "predpoludním v katastri obce Jablonová a popoludní v Bratislave."

Oficiálne nemal žiadny program

Podľa SME pracovný diár Ivana Gašparoviča zo 14. decembra minulého roka je prázdny. Oficiálne nemal žiadny program. Práve v Jablonovom je poľovný revír vojenských lesov, v ktorom sa podľa polície nešťastie stalo. "Poškodený utrpel priestrel chodidla,“ potvrdil hovorca bratislavskej krajskej polície František Peczár.

Či tam prezident bol, neprezradil ani minister obrany Martin Glváč zo Smeru, pod ktorého vojenské lesy patria. "Obráťte sa na kanceláriu prezidenta," uviedol pre denník SME

Mohol sa postreliť sám

Podľa denníka SME polícia pracuje aj s verziou, že poľovník je sám zodpovedný za postrelenie. "Z dosiaľ vykonaných dôkazov vyplýva, že si strelné poranenie spôsobil poškodený sám," dodáva Peczár. Ani po vyše dvoch mesiacoch však policajti prípad neuzavreli.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy