Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Adoptované dievčatá zo Slovenska by mali byť v poriadku
Zdielať na

Adoptované dievčatá zo Slovenska by mali byť v poriadku

RÍM / Sestry Julka a Jolka sú v pořiadku. Hovorí to oficiálna správa talianskej Komisie pre mezinárodné osvojenie detí. Ide o dievčatá adoptované do Talianska, o ktorých osude sa objavili mnohé pochybnosti. Ich prípad otvorila televízia JOJ.

Tehotné nikdy neboli

Jolka, teda Jozefína v sobotu potvrdila pre telvíziu JOJ, že nie je, ani nikdy nebola tehotná, ako hovorili fámy a špekulácie. To isté platí aj pre jej sestru Julku, ktorá ale v čase nakrúcania nebola doma. Podľa pôvodných informácií boli sestry dokonca v zahraničí, no ani to sa nepotvrdilo. Či sú v rodine na Sicílii, vyšetroval aj Interpol. 

Císarová v Taliansku

Čo sa dialo s dievčatami po adopcii pred niekoľkými dňami preverovala v Taliansku aj šéfka centra na ochranu detí Andrea Císarová. Rokovanie trvalo dlhých deväť hodín a bolo veľmi vyčerpávajúce.

"Prišli sme so sumárom informácií, ktoré sme si potrebovali vyriešiť. Informácie, ktoré sa týkali spolupráce, kooperácie, ďalšieho fungovania, ale zároveň aj informácie, ktoré boli medializované," uviedla Cisárová.

Informácie o tehotenstve dievčat vyvrátila v novembri oficiálna správa z Talianska. Ich úrady však raz v minulosti potvrdili, že jednému z dievčat v nemocnici namerali vysokú hladinu tehotenského hormónu hCG. Správa to vysvetľuje tým, že zjedla veľa kreviet.

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy