Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Prvé zasadnutie parlamentu. O zdrojoch energie aj o Gorile
Zdielať na

Prvé zasadnutie parlamentu. O zdrojoch energie aj o Gorile

Hoci sa prvý tohtoročný mesiac už pomaly chýli ku koncu, naši poslanci sa v parlamente zišli prvýkrát. Rokovací maratón odštartovali sporným zákonom o obnoviteľných zdrojoch energií. Opozícia vyzýva vládu, aby túto - podľa ich slov lobistickú novelu stiahla. Minister hospodárstva tvrdí, že na to nie je žiadny dôvod.

Prvá schôdza v novom roku

Nezamestnanosť, verejné obstarávanie, ale aj erotické reklamy v novinách. Aj o tom bude v najbližších dňoch reč. Opozícia sa pustila do kritiky zákona o obnoviteľných zdrojoch energií. Novela je vraj šitá na mieru Paraplynovému cyklu, a jeho majiteľom, finančnej skupine Penta.

Návrh sa nestretol len s pozitívnym ohlasom. Reakcia poslanca Daniela Lipšica hovorí za všetko: "Bude z toho darček na Valentína. Z lásky Fica k Pente by sa to asi aj hodilo. Vyzývam vás, aby ste zastavili PPC - tento paraplynový cirkus." Podľa Jozefa Mikuša z SDKÚ-DS "paraplynový cyklus podporuje využívanie palív, čo je proti európskym podmienkam. Obmedzuje tvorbu obnoviteľných zdrojov." Smer však novelu obhajuje a podľa strany je zákon čistý. 

Gorila o týždeň

Bezpečnostný výbor debatoval aj o kauze Gorila. O správe k vyšetrovaniu bude parlament rokovať už budúci týždeň. Ani po dnešnom rokovaní však nepadla jasná odpoveď na otázku, či bol predseda Smeru a súčasný premiér Robert Fico v konšpiračnom byte alebo nie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy