Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Petíciu za vymenovanie Čentéša zastavili. Vraj už nemá zmysel...
Zdielať na

Petíciu za vymenovanie Čentéša zastavili. Vraj už nemá zmysel...

Strana SDKÚ-DS ukončila petíciu za vymenovanie Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora. Podľa poslankyne Magdy Vašáryovej sa miesto potrebných 100 000 podpisov vyzbieralo 30 tisíc. Keďže ale jej zmyslom bolo ľudí prebudiť, čo sa podľa nej stalo, teraz už petícia prestala mať zmysel...

Splnila cieľ a nemá zmysel

"Chceli sme zozbierať 100 000 podpisov, aby sme v parlamente rozprávali o Čentéšovi. Snažili sme sa prebudiť ľudí, aby pochopili, že je to dôležitá otázka, na ktorú spočiatku vlažne reagovali. Ľudia si to konečne uvedomili, cieľ bol teda splnený," konštatovala zároveň predsedníčka petičného výboru Vášáryová s tým, že petícia je zastavená a nemá zmysel.

Ľudia mali strach...

Podľa nej sa pod petíciu podpísalo približne 30 000 ľudí. "Ľudia sa báli podpisovať celým menom, pretože sa báli, že ich Smer vyhodí z práce. Má monopol moci. Ľudia sa vracajú ku komunistickým strachom. Je to moje najhoršie zistenie za 20 rokov," vyhlásila.

SDKÚ-DS spustila petíciu vo februári 2012. Opakovane ju odštartovala v septembri. Čentéš bol v parlamente zvolený 17. júna 2011. Prezident v januári oznámil, že ho do funkcie nevymenuje.

Opozícia sa dokonca pokúšala podať v parlamente návrh na obžalobu prezidenta Ivana Gašparoviča za úmyselné porušenie ústavy práve pre nevymenovanie zvoleného generálneho prokurátora Jozefa Čentéša...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy