Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nedokončená cesta? Za všetko môže Fico, tvrdia cestári
Zdielať na

Nedokončená cesta? Za všetko môže Fico, tvrdia cestári

Cesta medzi Lučencom a Fiľakovom už dlho potrebovala opravu. Cestári však urobili zo zlej cesty ešte horšiu. Dôvodom je, že začali s rekonštrukciou v zime. Prišli mrazy a cesta sa nedokončila. Hľadali sme teda zodpovednú osobu. A viete, k akému menu sme sa dopátrali? K Robertovi Ficovi.

Nedokončená cesta s európskym významom

"Hlava pomazaná, ktorá by si za čias Márie Terézie zaslúžila vypalicovať... Dopustila to, že je to momentálne v havarijnom stave. Všetci vodiči vrátane mňa sa pýtajú starostov, kolegov, kto je za to zodpovedný? Každý, kto má spôsobenú škodu, nech sa sťažuje, nech si ju uplatnia," reagoval na stav cesty s európskym významom medzi Lučencom a Fiľakovom predseda Združenia miest a obcí Novohradu Milan Spodniak.

Táto cesta je totiž už tretí mesiac vyfrézovaná a nedokončená. Osobne sme preto navštívili cestárov v Banskej Bystrici a spýtali sa, kto za to môže. Rekonštrukcia totiž začala v zime - v čase, keď bolo jasné, že sa cesta v tejto sezóne určite nedokončí a vodiči si tu budú rozbíjať autá.

Za všetko môže Robert Fico?

Čo na to banskobystrickí cestári? "Osoba neexistuje. Koho chcete, pána premiéra? Viete, kto to je..." Keď sme sa teda pýtali, či je premiér vinníkom, odpovedali: "No nie, nie... Tak keby nepridelil finančné prostriedky..." Pracovník nám povedal, že keby Robert Fico neposlal peniaze neskoro, cesta by bola dokončená.

"Nevidíme dôvod reagovať na takéto absolútne nekompetentné vyjadrenia. Úrad vlády SR si vyžiada informáciu o stave prác na komunikácii," informoval Úrad vlády.

Nikto nám však nekonkretizoval, kto spravil chybu. No dozvedeli sme sa, kto je za zimnú údržbu zodpovedný. "Zhotoviteľ stavby v zimnom období udržiava cestu v zjazdnom stave. Opravuje výtlky a nerovnosti na ceste," povedala hovorkyňa Slovenskej správy ciest Iveta Fedorová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ/SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy