Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prezidenta Ivana Gašparoviča chcú odvolať z funkcie!
Zdielať na

Prezidenta Ivana Gašparoviča chcú odvolať z funkcie!

Blogy súkromných osôb, výroky moderátorov, SMS-ky, ale aj argument neexistujúceho denníka! To všetko využil prezident Ivan Gašparovič v deväťstranovom odôvodnení rozhodnutia nevymenovať Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora. Teraz vznikla petícia za jeho odvolanie...

Gašparoviča bráni Fico

Prezident je pod paľbou kritiky. A to nielen opozície, ale aj bežných ľudí. Rozhodol sa totiž, že nebude rešpektovať hlasovanie v parlamente o novom šéfovi prokuratúry. A tak na internete vznikla petícia za jeho odvolanie. VIAC TU.

Hlavu štátu ale bráni sám premiér a vládneho SMERu-SD. "Kričia tí, ktorí svojím nezodpovedným konaním danú situáciu spôsobili," uviedol Robert Fico s tým, že v snahe presadiť čisto vlastného politického nominanta boli schopní ignorovať ponuky na diskusiu zo strany vtedajšej opozície či zavádzať počas voľby kontrolné mechanizmy na poslancov. "V lámaní demokracie zašli až tak ďaleko, že zmenili tajnú voľbu na verejnú," dodal premiér.

RSS? Niečo úplne iné

Zaujímavé je aj to, ako prezident zdrojuje svoje rozhodnutie. Odvoláva sa totiž okrem iného aj na neexistujúce noviny. Denník RSS. Skratka RSS (Really Simple Syndication) je však podľa definície formátom pre zlučovanie správ a obsahu stránok spravodajského charakteru. Využitie RSS je možné pri všetkom, čo je možné zredukovať na malé články a používa sa vo svete internetu.

Gašparovič tak v odôvodnení napríklad argumentuje, že redaktor denníka RSS 5. augusta 2011 uviedol: "Jozef Čentéš pracuje už niekoľko mesiacov pod enormným tlakom - navyše v prostredí, kde nemôže veriť ani poslednému vrátnikovi. Navyše je o ňom známe, že je trochu nepraktický človek...". Uvedená citácia sa dá nájsť v príspevku Mareka Vagoviča v týždenníku .týždeň

Téme sa venuje Beáta Ksenzsighová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

fcb

Súvisiace články

Najčítanejšie správy