Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Vianoce na ľade? Možno tak na horách, severe a východe
Zdielať na

Vianoce na ľade? Možno tak na horách, severe a východe

Vianoce sú tu už o pár dní a počasie je jednou z vecí, ktoré môžu celé sviatky vylepšiť alebo aj znepríjemniť. Sviatky budú také, aké si ich urobíme. Ale je fakt, že keď budú padať traktory alebo prídu tropické horúčavy, môže to trochu narušiť sviatočnú náladu.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Premenlivý charakter počasia

Katarína na ľade, Vianoce na blate. Túto pranostiku zrejme pozná každý z nás. No tento rok rok nebola Katarína ani na ľade, ani na blate. "To normálne počasie na Katarínu je mrazivé. To, že bolo suché a vcelku teplé počasie, to nie je normálne na naše pomery," hovorí meteorológ Dušan Jurčovič.

"Očakávame, normálne počasie, čo v našich zemepisných šírkach znamená, že bude prevládať priemerný a teplý charakter počasia," hovorí Jurčovič.

Na horách bude snehu dosť

"Na Vianoce bude dosť premenlivé počasie. Asi často budú prechádzať poveternostné fronty. Že na horách, na severe a na východe by mohlo byť chladné počasie so snežením. Na juhu, juhozápade to môže prechádzať aj do dažďa," dopĺňa Jurčovič. Tešiť sa ale môžu lyžiari. Snehu by malo byť na horách viac než dosť.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články