Zatiahnuté
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Prituhuje! Obyvatelia severovýchodu si robia zásoby vody
Zdielať na

Prituhuje! Obyvatelia severovýchodu si robia zásoby vody

Predpovede počasia hovoria, že na Slovensku ma opäť poriadne mrznúť. Na takúto zimu nemajú príliš dobré spomienky najmä ľudia zo severovýchodu Slovenska. Počas minulej zimy im zamrzla voda až na dva týždne.Teraz sa obávajú, že sa to stane znova.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Keď padali začiatkom tohto roka doslova arktické teploty, stovkám domácností zamrzla voda až na dva týždne. V Starej Ľubovni a v Plavnici bol vyhlásený mimoriadny stav Nízke teploty a dosť silné mrazy by nás mali potrápiť aj nasledujúce noci. Ľudia majú obavy, niektorí si už dokonca robia aj zásoby

Už sa zásobujú...

"My už si robíme také predbežné opatrenia, že sa zásobuje vodou vo fľašiach," hovorí obyvateľ Plavnice. Hladiny potokov a riek sú na severovýchode poriadne nízke, nasnežilo až v decembri. Staroľubovňania a Plavničania si ani len nechcú predstaviť že by sa mala situácia z februára zopakovať. "Nás je šesť členov domácnosti, takže pre nás to bolo, aj to varenie, hygiéna," hovorí obyvateľka Starej Ľubovne.

Vodárne robia všetko pre to, aby sa situácia neopakovala

"...naša spoločnosť v rámci možností vykonala všetky možné technické opatrenia, ktoré by mali zabezpečiť dodávku pitnej vody pre obyvateľov," uviedla hovorkyňa PVPS Božena Dická. Príroda je síce nevyspytateľná, ale ak všetko pôjde tak ako si vodári myslia, tak takéto situácie by ich už nemali prekvapiť. "Nevieme predpokladať, aká bude tohoročná zima ale v súčasnosti majú naše zdroje dostatok vody," dodala Dická.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články