Jasno
17°
Bratislava
Tradičná vládna streda. Rokuje sa aj o SPP, aj o kauze Union
Zdielať na

Tradičná vládna streda. Rokuje sa aj o SPP, aj o kauze Union

Streda je už tradične vyhradená rokovaniu vlády. Ministri zasadli, aby prerokovali 20 bodov programu. Reč bola aj o predaji akcií SPP, či ďalšom postupe v kauze Union...

SPP a kauza Union

V roku 2012 ide už o 39. zasadnutie. Jedným z najdôležitejších bodov je otázka o tom, či vláda dá požehnanie na predaj 49-percentného balíka akcií francúzskych a nemeckých akcionárov v slovenskom plynárenskom podniku pre českú spoločnosť EPH. Slovenská republika mala totiž v prípade predaja akciového balíka v SPP predkupné právo a preto musela túto transakciu odobriť.

Ďalším dôležitým bodom rokovania je aj správa ministra financií Petra Kažimíra, ktorú predkladá premiérovi Robertovi Ficovi, o tom, ako ďalej postupovať v kauze Union a ako ju bude Slovenská republika riešiť.

Väzni s výplatami po starom...

Kabinet schválil návrh z rúk rezortu spravodlivosti o zmrazení valorizácie platov pracujúcich väzňov v budúcom roku. Výška pracovných taríf obvinených a odsúdených má byť rovnaká, ako bola stanovená do 31. decembra 2012. Účelom je konsolidácia verejných financií. Väzni podľa súčasných tabuliek zarábajú od 150 eur do vyše 311 eur, hodinová mzda od 0,857 do 1,789 eur.

Politizovanie a nie efektivita

Ďalej na rokovaní schválila materiál pod názvom "Schválenie pozície Slovenskej republiky k návrhu Komisie EÚ o stiahnutí určitého množstva emisných kvót skleníkových plynov určených na obchodovanie formou aukcií v rokoch 2013 až 2020“. Taktiež odsúhlasila podporu návrhu Komisie EÚ o stiahnutí 900 miliónov ton emisných kvót skleníkových plynov určených na obchodovanie formou aukcií v rokoch 2013 až 2020.

S návrhom opozičných poslancov, ktorí chcú mimoriadnu schôdzu parlamentu o situácii v školstve, však nesúhlasí. Podľa nej by bola schôdza politizujúca a nie prínosná.

Téme sa venuje Samuel Migaľ. Spojte sa s ním cez profil na Facebooku

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy