Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vláda a učitelia sa stále nedohodli. Štrajk pokračuje
Zdielať na

Vláda a učitelia sa stále nedohodli. Štrajk pokračuje

Opozícia minulý týždeň podala návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chce od vlády počuť správu o situácii v školstve a návrhy krokov, ktorými ju chce kabinet vyriešiť. Vláda však nesúhlasí s návrhom opozičných poslancov, ktorí chcú mimoriadnu schôdzu parlamentu o situácii v školstve. Štrajky učiteľov teda pokračujú aj naďalej.

Schôdza je podľa vlády zbytočná

Konanie takejto schôdze nebude podľa členov vlády prínosné, ale politizujúce. Nadnešnom rokovaní tak ministri vyslovili nesúhlas s návrhom poslancov z KDH, SDKÚ-DS a Most-Híd. Návrh na zvolanie schôdze podali minulý týždeň, predseda parlamentu Pavol Paška ju musí zvolať do piatku. Od vlády si chcú vypočuť správu o situácii v školstve a návrhy krokov, ktorými ju chce kabinet vyriešiť.

Do konca týždňa zamestnanci škôl vyjdú do ulíc ešte v troch krajských mestách. V Trnave a Nitre majú školskí odborári protest naplánovaný na štvrtok - a séria protestov sa ukončí v piatok v hlavnom meste.

V stredu sa protestuje v Košiciach

Na dnes chystajú zhromaždenie na podporu svojich učiteľov košickí študenti. Okrem protestov sa stále hovorí o bojkote polročnej klasifikácie. Školy by do protestu išli v prípade ak to odhlasuje polovica učiteľov. Či do toho pôjdu by malo byť známe zajtra 13.decembra.

Hovorca ministerstva školstva však upozornil na fakt, že ak by školy neuzavreli na polrok klasifikáciu, porušili by školský zákon.  Členovia kabinetu pripomínajú, že prioritou je konsolidácia verejných financií. Jej ignorovanie by bolo veľmi krátkozraké a v konečnom dôsledku by postihlo aj samotné školstvo.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy