Oblačno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Čo s deťmi počas štrajku učiteľov? Tie z Luníka IX zbierali železo
Zdielať na

Čo s deťmi počas štrajku učiteľov? Tie z Luníka IX zbierali železo

Čo s deťmi počas štrajku učiteľov? Túto otázku si kladie mnoho pracujúcich rodičov. Väčšina z nich využíva dovolenky alebo "služby" starých rodičov. Pomôcť sa snažili aj mestá a obce. Monitorovali sme aj situáciu v Košiciach. Okrem iného sme zistili, že poniektorým rodičom padol štrajk celkom vhod.

Všetko je nachystané, len deti chýbajú...

Mestská časť Sever. Rodičom ponúkli náhradné riešenie pre ich deti, no akoby to nikto nepotreboval. Nenašli sme tu totiž žiadneho školáka. "Brány senior domu sme ráno otvorili, bohužiaľ, žiadne deti ani rodičia neprišli," hovorí Jaroslav Polaček, prednosta MČ Košice-Sever.

No možnosť využitia Klubu dôchodcov na dočasnú opateru detí ponúkajú ďalej. K dispozícii je takmer 60 miest. "S obedom, stravou, pitným režimom. Samozrejme, je tam pripravený aj kultúrny program, animátori," dodáva Jaroslav Polaček.

Zber železa

Aj učitelia zo základnej školy na problémovom Luníku IX sa pridávajú do štrajku a jej brány sú pre deti zatvorené. Situácia je tu taká, aká býva počas bežných dní.

Akurát, že medzi panelákmi sa potuluje o niekoľko desiatok detí viac. Deti počas núteného voľna pomáhajú rodičom so zberom železa. "Oni sú celý deň takto vonku," vraví jeden z učiteľov základnej školy.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Lunik IX_deti_zbúranisko

isifa.com - ilustračné foto

Súvisiace články