Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Mesto búra domy. V Dobšinej nechú neprispôsobivých obyvateľov
Zdielať na

Mesto búra domy. V Dobšinej nechú neprispôsobivých obyvateľov

Mestský úrad v Dobšinej už niekoľko rokov vykupuje nehnuteľnosti po celom meste. Paradoxne hneď potom ich nechá zbúrať. Problémom mesta sú totiž neprispôsobiví obyvatelia, ktorí tieto domy zdevastovali na nepoznanie. A opustené budovy lákajú tulákov zo širokého okolia.

Samospráva má na skupovanie špeciálny fond

Zo starých baníckych domčekov sa postupne stávajú zničené budovy. Mesto sa ich snaží skupovať aj preto aby zabránilo ďalšiemu prisťahovalectvu. "Dakedy to bolo krásne mesto a teraz čo tu spravili títo, to je nemožné," hovorí obyvateľ Dobšinej. "Vlastníci domov tak zdevastovali tieto domy, že neboli schopné na bývanie. Tak sa stalo, že mesto potom skupuje tieto domy," uviedla Terézia Balážiková z mestského úradu Dobšiná.

Samospráva má na tento účel vytvorený špeciálny fond. O kúpe nehnuteľností rozhoduje mestské zastupiteľstvo. "Mesto zatiaľ kúpilo osem takýchto domov a päť z nich zasanovalo," uviedla Balážiková.  Väčšinou išlo o domy ktoré boli v zlom technickom stave alebo v exekúcii.

Obyvatelia si nápad pochvaľujú

Na neprispôsobivých sa sťažujú aj obyvatelia mesta tvrdia, že situácia je najmä ku koncu mesiaca neúnosná. "Sa bijú, zoberú si tehly, dosky hádžu po sebe, kričia, kvičia, mlátia sa a v noci dakedy aj kameň do okna sa pritrafí," hovorí obyvateľka Dobšinej. Podľa našich informácií by malo mesto v najbližšom čase odkúpiť a následne zbúrať ďalšie dva domy. Aj obyvatelia si tento nápad pochvaľujú.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy