Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Vykoľajený vlak zastavil na hodiny dopravu do Sniny
Zdielať na

Vykoľajený vlak zastavil na hodiny dopravu do Sniny

Na železničnej stanici v Snine cestujúci v stredu čakali na svoj vlak márne - celý večer aj celú noc. Trať bola totiž viac ako 15 hodín zablokovaná. V Kamenici nad Cirochou sa vykoľajil nákladný vlak a niekoľko tonový kolos vôbec nebolo jednoduché vrátiť späť na trať. Cestujúcich preto domov rozvážali špeciálne autobusové linky.

Na trati medzi Humenným a Stakčínom sa v stredu popoludní vykoľajili dva vagóny z vlakovej súpravy počas jazdy. "K vykoľajeniu dvoch prázdnych vozňov došlo v Kamenici nad Cirochou o 16. 15 h," priblížila hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková.

Cestujúcich odviezli autobusy

Odvtedy bola trať viac ako 15 hodín zablokovaná a vlaky tadiaľto nemohli premávať. Cestujúci sa najprv nazdávali, že trať je uzatvorená pre nehodu. Neskôr im ale oznámili, že sa vykoľajili dva vozne a cestujúcim zabezpečili odvoz domov autobusmi. "Pre cestujúcu verejnosť bola zriadená náhradná autobusová doprava a to v úseku Humenné- Dlhé nad Cirochou," doplnila Pavlíková.

Pomôcť musí žeriav

Podľa našich informácií sa jeden z vozňov podarilo dostať znova na koľaje dnes skoro ráno, druhý postavia na trať pomocou žeriavu počas dnešného dňa. Čo bolo príčinou vykoľajenia zatiaľ nevieme, keďže stále prebieha vyšetrovanie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy