Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
FOTO. Zochovu ulicu v Bratislave zaliala voda
Zdielať na

FOTO. Zochovu ulicu v Bratislave zaliala voda

Križovatka ulíc Zochova a Pilárikova v Bratislave, ktorú ráno pre výdatný dážď zatopila voda, je už prejazdná. Na mieste ešte zasahuje hasičské auto a traja hasiči, ktorí odčerpávajú vodu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Daniela Kapustová.

Križovatka bola uzavretá

Križovatku Zochova - Pilárikova na 20 minút uzavreli. Hasiči zatiaľ otvorili kanálové poklopy, aby mohla voda z cesty odtekať. Podľa Daniely Kapustovej ďalšie problémy s neodtekajúcou vodou z bratislavských ciest hlásené nemali.

Problém s neodtekajúcou vodou spôsobili vpuste na okrajoch ciest, ktoré pri intenzívnych dažďoch nestíhajú vodu odvádzať. Podľa hovorcu primátora Ľubomíra Andrassyho sú práve ulice Zochova a Staromestská pri intenzívnych dažďoch najkritickejším miestom. Do vpustí steká voda z hradného kopca i z okolitých ulíc a pri silných dažďoch berie prúd vody opadané lístie a štrk, ktoré potom vpuste upchávajú. Hlavné mesto vpuste pravidelne kontroluje a čistí.

Problémy spôsobujú aj obyvatelia

Problém však podľa Andrassyho spôsobujú aj nezodpovední obyvatelia mesta, ktorí si kanál mýlia s odpadkovým košom. " Pri kontrole v nich nachádzame aj kusy oblečenia, tenisky či školské tašky," uviedol hovorca primátora.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Ján Klepoch

Súvisiace články

Najčítanejšie správy