Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Silný vietor a dážď. Slnko tak skoro nevykukne
Zdielať na

Silný vietor a dážď. Slnko tak skoro nevykukne

Na celom území Slovenska predpovedali meteorológovia dážď. Vietor zase narobí problémy najmä na strednom a severnom Slovensku. Výstraha 2. stupňa platí až pre 5 krajov.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Dážď na celom území Slovenska

Dnes bude na celom území Slovenska veľká oblačnosť až zamračené a dážď, na strednom a východnom Slovensku aj intenzívny. Spočiatku sa očakáva len na hrebeňoch Tatier, neskôr popoludní už od cca 1 500 m treba počítať aj so snežením. K večeru ustávanie zrážok. Najvyššia denná teplota 10 až 16 stupňov.

Meteorológovia varujú pred silným vetrom v Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji. Výstraha druhého stupňa platí od 9.00 h. do 16.00 h. Ako na svojej webstránke informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), rýchlosť vetra môže dosiahnuť najmä na strednom a severnom Slovensku 25-35 m/s.

Slnko vykukne, ale len na chvíľu

Okrem toho treba počítať aj s dažďom. Výstraha 1. stupňa platí pre celé územie Slovenska. Možno očakávať sa úhrny zrážok od 20 do 40 milimetrov. "Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu," uvádza SHMÚ.

V ďalších dňoch možno očakávať západné prúdenie, v ktorom sa k nám dostane chladnejší vzduch z Britských ostrovov. Meteorológovia ďalej hovoria o premenlivom charaktere počasia.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy