Zatiahnuté
17°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Ôsmačky sa v škole nudili, a tak nahlásili v budove bombu
Zdielať na

Ôsmačky sa v škole nudili, a tak nahlásili v budove bombu

Prievidzskí hasiči a policajti boli v utorok napoludnie v najvyššej pohotovosti. V jednej základnej škole mala byť bomba a čoskoro mala vybuchnúť. Budovu okamžite evakuovali a na ulici bolo zrazu 240 žiakov. Potom sa začala dôkladná prehliadka školy. Ako sa dalo čakať, výbušninu nenašli. Vypátrali ale dievčinu, ktorá bombu ohlásila.

Niektorí vybehli len v úboroch

Bola to ôsmačka, ktorá sa zjavne nudila na hodine telesnej výchovy. "Odrazu prišiel pán policajt, že musíme ísť von, že je nahlásená bomba," hovorí kuchárka Dáša Pekárová. "Utekali sme rýchlo von," dodávajú žiačky.

Nikto netušil, kedy bomba vybuchne. Policajti nariadili evakuáciu. Všetci žiaci utekali do bezpečia. "Mimo priestorov školy sme dostali 240 žiakov a 36 zamestnancov," hovorí Ľubomíra Holíková, riaditeľka školy. Niektorí žiaci vybehli von len v úboroch na telesnú výchovu. Zababušení v dekách čakali, čo sa bude diať.

Zavolala, lebo sa nudila

"Pred školou bol strach, malých sme sa snažili upokojiť," hovoria staršie žiačky. "Deti v materskej škole akurát mali čas toho odpočinku, takže museli sme ich zobudiť a obliecť," dodáva riaditeľka. Školu začalo okamžite prehľadávať množstvo policajtov. Nechýbal ani špeciálne cvičený pes.

V najvyššej pohotovosti boli aj hasiči. Našťastie približne po pol hodine policajti páchateľa zadržali. "Bombu v areáli základnej školy nahlásila žiačka tejto školy," informovala hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová. Ôsmačka vzala svojej kamarátke mobil a zavolala na políciu. Podľa našich informácií sa nudila. "Boli to žiačky, ktoré majú určité problémy," povedala riaditeľka.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy