Polojasno
17°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zrážka vlakov v Bratislave. Stav rušňovodiča je vážny
Zdielať na

Zrážka vlakov v Bratislave. Stav rušňovodiča je vážny

Pri piatkovom vlakovom nešťastí v Bratislave sa zrazilo 23 ľudí. Podľa najnovších informácií je stav rušňovodiča stále vážny, lekárom sa ho však podarilo stabilizovať. Troch zranených už prepustili domov.

Stav rušňovodiča je stabilizovaný

Prvotné informácie hovorili o 21 zranených, na druhý deň sa toto číslo ešte zvýšilo na 23. 14 z nich pustili domov hneď, šiestich hospitalizovali. Rušňovodič, ktorý bol vo vlaku takmer 3 hodiny zakliesnený je aj naďalej v kritickom stave.

Aj dvaja ťažšie zranení a to 53-ročný sprievodca a 83-ročný muž ostávajú aj naďalej v nemocnici. Pri zrážke utrpeli zranenia krčnej a hrudníkovej chrbtice. Ešte v ten deň ich operovali. Sú však stabilizovaní a zotavujú sa. V nemocnici si podľa lekárov poležia ešte minimálne 10 dní.  

Polícia prípad prešetruje

V súvislosti so zrážkou vyšetrovanie stále pokračuje. "Policajný vyšetrovateľ začal v súvislosti s nehodou trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia," potvrdila bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková. 

Dva osobné vlaky idúce za sebou sa zrazili v piatok 26. októbra o 15:24 v úseku medzi bratislavskou Hlavnou stanicou a stanicou Vinohrady. Havarované rušne v sobotu oddelili a odsunuli do depa.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy