Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zrážka osobných vlakov v Bratislave. Zranilo sa 21 ľudí
Zdielať na

Zrážka osobných vlakov v Bratislave. Zranilo sa 21 ľudí

V bratislavskej mestskej časti Rača sa zrazili dva osobné vlaky. Konečné informácie hovoria o 21 zranených, najťažšie zranenia má rušňovodič. V súčasnosti je v umelom spánku.

Zranilo sa 21 ľudí

V Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) je 20 zranených, najťažšie zranenia má rušňovodič. Ako ďalej informovala hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská, nemocnica dostala o 18:45 od záchranných zložiek informáciu, že záchranná akcia sa skončila, počet zranených by mal byť teda konečný. Okrem toho hospitalizovali aj jedno dieťa v detskej fakultnej nemocnici na Kramároch.

Záchranári zranených prevážali do nemocníc na Kramároch, do Ružinova, Starého Mesta a Petržalky. Dvaja až traja ľudia sú zranení stredne ťažko, jedného pacienta operujú, má zranenú chrbticu. Ďalší ľudia, ktorí skončili v nemocniciach, majú ľahšie zranenia, ide najmä o pomliaždeniny a tržné rany. Lekári zranených stále diagnostikujú. "Koľko ľudí bude hospitalizovaných, nie je zatiaľ jasné," dodala Petra Stano Maťašovská.

Dva osobné vlaky idúce za sebou sa zrazili dnes o 15:24 v úseku medzi bratislavskou Hlavnou stanicou a stanicou Vinohrady. Doprava na trase Bratislava - Žilina a Bratislava - Nové Zámky je úplne ochromená. V mieste zrážky je vypnuté trakčné vedenie pre zásah záchranných vozidiel. Informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavlíková.

Vlaky môžu meškať aj dnes

Železničnú dopravu na trati v úseku Bratislava hlavná stanica - Bratislava-Vinohrady ešte v piatok večer obnovili, ale zatiaľ iba po jednej traťovej koľaji. Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK), vzhľadom na pretrvávajúce obmedzenie dopravy, ako aj na narušený obeh súprav vlakov, očakáva aj v sobotu meškania niektorých vlakov v rozsahu 30 až 100 minút.

„Očakávame, že v priebehu soboty sa situácia upokojí a vlaky začnú postupne jazdiť podľa cestovného poriadku. Cestujúcim sa za spôsobené meškania a nepríjemnosti ospravedlňujeme,“ uviedol hovorca ZSSK Tomáš Šarluška.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy