Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Spánok je dôležitý. Vedia to aj mnohí politici...
Zdielať na

Spánok je dôležitý. Vedia to aj mnohí politici...

Čo by urobil váš šéf, keby ste počas práce, či dokonca priamo na porade zaspali? Asi by nebol nadšený a je dosť pravdepodobné, že by ste prišli o prácu.No niektorí sa aj napriek takémuto oddychovaniu v práci predsalen dočkajú niekoľko tisícového platu. Veru, hovoríme o našich politikoch.

Poslanec môže, ale...

Ktovie, čo tak znudilo ministra financií Petra Kažimíra, keď na rokovaní parlamentu zaspal. Stalo sa to, že s opozičnými poslancami riešili otázku daní. Hlava mu klesla nižšie, oči zaklipkali a bolo to. 

V minulosti si takto odpočinul aj poslanec Juraj Blanár. Neraz si na rokovaniach oddýchol i český europoslanec Miloslav Ransdorf. Najznámejším spachtošom je však šéf českej diplomacie Karel Schwarzenberg.

Ak by ale niečo podobné urobil bežný zamestnanec firmy, spánok počas porady by znamenal hrubé porušenie pracovnej morálky. "Mal by dva mesiace na nápravu a ak by sa to zopakovalo, tak by mal okamžitú výpoveď bez toho, aby dostal akékoľvek peniaze," potvrdila riaditeľka pracovného portálu Ivana Molnárová.

Spánok pomáha

O tom, že niekto spať v práci môže a iný nesmie, navyše ešte aj so značným rozdielom finančného ohodnotenia sa vášnivo diskutuje aj na našom facebookovskom profile.

Ak sa však na spánok ako taký pozrieme čisto zo zdravotného hľadiska, zdriemnuť si cez deň je osožné. Najlepšie vraj na 40 minút. "Akonáhle človek spí dlhšie ako 40 minút, tak už prechádza do fázy spánku a sa môže zobudiť unavenejší, ako si šiel odpočinúť," myslí si fyzioterapeut Viktor Bielik. Naopak, medzi 8:00 a 11:00 či medzi 14:00 a 16:00 nám to počas dňa najviac páli.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy