Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Utečenci bez identity. Brušká prstov si naschvál poranili
Zdielať na

Utečenci bez identity. Brušká prstov si naschvál poranili

Slovenské hranice prekročili ďalší ôsmi utečenci "odnikiaľ". Pomaly sa stáva zvykom, že nelegálni migranti sa snažia akýmkoľvek spôsobom zatajiť svoju identitu. Ani táto partia preto nemala pri sebe žiadne doklady a brušká prstov si kvôli odtlačkom úmyselne poškodili.

Migranti sa po prekročení slovensko-ukrajinskej hranice rozdelili do troch skupín. Slobodu si na Slovensku dlho neužili. Od štátnej hranice boli vzdialení len tristo metrov, keď ich zachytili hliadky z oddelenia hraničnej kontroly v Zboji.

"Zadržali 7 štátnych príslušníkov Somálska a jedného štátneho príslušníka z Eritrey. Bez cestovných dokladov. Za účelom zistenia totožnosti boli predvedení na oddelenie," uviedla Agnesa Kopernická, hovorkyňa RHP Sobrance.

Migranti prišli opäť zámerne s poškodenými bruškami prstov, aby im naše orgány nemohli zobrať odtlačky. Hraničiari však ich zničené prsty napriek tomu zadokumentovali. Odfotili ich a uložili do databázy. Migranti prekročili našu hranicu neoprávnene. Všetci požiadali o azyl. Z oddelenia hraničnej kontroly ich preto previezli do Záchytného tábora v Humennom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy