Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Pri Hrochoti na ženu zaútočili tri medvede!
Zdielať na

Pri Hrochoti na ženu zaútočili tri medvede!

Prípadov, keď sa medveď dostal ľuďom až príliš blízko a následne zaútočil, pribúda. Udalosť, ktorá sa stala neďaleko obce Hrochoť, sa však trošku líši. Medvede totiž zaútočili na lesnú robotníčku v ich prirodzenom prostredí. Žena si môže do fiktívneho rodného listu napísať nový dátum – 22. 10. 2012...

Pani Darina sa pri práci nechtiac dostala medzi dve medvedie mláďatá a ich matku. Stala sa tak skoro obeťou útoku troch medveďov. Našťastie sa však jej kolegovi podarilo zver odplašiť.  

Bolo to rýchle

Podľa zaťa napadnutej ženy útok bol veľmi rýchly a udalosť opísal týmito slovami: „... nevedela ani ako, zrazu hrýzol....“ Robotníčka sa po druhýkrát narodila. Nebyť pohotového kolegu, s ktorým ošetrovali stromčeky, už by tu nebola.

Medvedica, ktorá zrejme chránila svoje mláďatá, žene zahryzla do nohy. Poranila jej ruku aj chrbát. Sama zišla k ceste a zať ju potom odviezol naproti sanitke. Zachránila ju obuv – čižmy a tri vrstvy ponožiek.

Premnožené medvede 

Žena pracuje v lese viac ako desať rokov. S medveďmi sa už tak, ako jej kolegovia, neraz stretla, ale nikdy to nemalo takého následky. Lesníci hovoria o premnožení. Čísla sú pomerne čerstvé. Posledné sčítanie medveďov robili na území odštepného závodu Kriváň začiatkom júna.

Je to druhý tohtoročný útok v tejto lokalite. Začiatkom leta sa však lesníkovi podarilo pred medveďom utiecť.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články