Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kamery na hlavnej stanici v Bratislave sú iba na ozdobu
Zdielať na

Kamery na hlavnej stanici v Bratislave sú iba na ozdobu

Pod lampou býva najväčšia tma. V prípade hlavnej železničnej stanice v Bratislave to platí doslova. Zlodeji si tam pokojne kradnú priamo pred bezpečnostnými kamerami. A možno sa ich neboja preto, že sú dobre informovaní. Pravdou totiž je, že vo vstupnej hale kamerový systém nefunguje už celé roky.

Presne pod kamerou okradli cez týždeň Kristiána. Keď na to prišiel, tak išiel za železničnou políciou zistiť, či existuje kamerový záznam.

Kamera na okrasu

Tam naňho však čakalo prekvapivé zistenie. "Bolo mi povedané, že tá kamera nefunguje. Tak som si chcel vypýtať zábery z iných kamier a tam mi bolo povedané, že kamerový systém vo vstupnej hale vôbec nefunguje," priblížil Kristián.

Pozostatky z minulosti čakajú na rekonštrukciu

Realita je taká, že na hlavnej železničnej stanici v Bratislave fungujú kamery iba na perónoch. "Nefunkčné kamery sú len pôvodné kamery kamerového systému na prvom nástupišti pri prezidentskom salóniku, v podchode a vo vestibule," uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková.
 
Funkčné kamery vraj budú, ale až po rekonštrukcii. Na tú však Bratislava čaká už 12 rokov. A počkáme si na ňu ešte nejaký ten rok.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy