Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Obyvatelia Rakovnice sú bez vody!
Zdielať na

Obyvatelia Rakovnice sú bez vody!

Život ako na Sahare. Presne tak to vyzerá v obci Rakovnice v rožňavskom okrese. Ľudia sú zúfalí, v minulosti sa spoliehali na studne, no tie už teraz vyschli.

Vysychajú studne

Obyvatelia obce si musia chodiť po pitnú vodu do supermarketu. No, keď sa chcú sprchovať či prať, musia chodiť k príbuzným či známym. Tak ako pani Dáša. Tá si musí chodiť pre vodu do viac ako kilometer vzdialenej obce a načerpá si ju do nádrže. Voda v nej jej však vydrží necelý týždeň.

Kým nenastali suchá, ľudia mali vodu aspoň v studniach, aj tie však pomaly vysýchajú. "Studne sú úplne suché, aj napríklad 20 metrov hlboké studne sú suché," potvrdil nám aj starosta obce Ľuboš Lešták.

Má sa to zmeniť...

Na otázku, aký je život bez vody, nám obyvatelia Rakovnice odpovedať ani nedokázali. "V dnešnej dobe naozaj je to smutné," hovorí jedna z obyvateliek obce.

Pomôcť sa snaží aj obec. Po rokoch by mal byť v dedine konečne vybudovaný vytúžený vodovod. "Dokonca tohto roka by mala byť stavba komplet prevzatá," doplnil Lešták. Ľudia sa však obávajú už aj prichádzajúcej zimy a tvrdia, že život bez vody sa už viac nedá vydržať.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy