Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Rodiny ostanú bez kanalizácie. Kvôli tvrdohlavému susedovi...
Zdielať na

Rodiny ostanú bez kanalizácie. Kvôli tvrdohlavému susedovi...

Štyri rodiny v obci Belá nad Cirochou nevedia prísť svojmu susedovi na meno. Kvôli nemu totiž ako jediní v celej dedine zostanú bez kanalizácie. Sused totiž nepovolil prekopať svoj pozemok. Vraj preto, lebo kanalizačné potrubie mu poškodí zdravie.

Nikdy a hotovo

"Nikdy!" Presne toto hovorí pán Štefan. V obci je jediný, kto nedovolil, aby cez jeho pozemok viedlo kanalizačné potrubie. "Prostriedkom záhrady chce potiahnuť kanalizáciu, tak to mu nikdy nedovolím.... Ono tu potom vznikne ochranné pásmo a nikdy tu nebudem môcť nič postaviť... Sa mi vyhrážali, že to tu podpália a aj mi pred dvomi dňami zhorela chatka."

Práve kvôli pánovi Štefanovi teraz ostanú štyri rodine bez kanalizácie. Po rokoch totiž mali možnosť sa pripojiť na tú obecnú. Štefan im však radosť pokazil. "On nechce, lebo dostane rakovinu, keď bude kanalizácia," sťažuje sa susedka Zuzana. Obec teda bude musieť pre tieto štyri rodiny vybudovať lokálnu čističku. A s odpadom sa budú musieť aj naďalej pasovať sami.

Spory neustávajú

"Chytám do vedier všetku vodu z práčky a potom s ňou WC splachujeme," komentuje Zuzana. Kanalizácia však nie je ani zďaleka jediným sporom medzi susedmi. "Nemôžete vyjsť na záhradu, lebo nie je pokoj. Chvalabohu, že tu nebýva, inak by sme sa odsťahovali."

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články