Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Fico dedinčanov nezaujal, no na zabíjačke si pochutnal
Zdielať na

Fico dedinčanov nezaujal, no na zabíjačke si pochutnal

V dedine Nové Sady neďaleko Nitry zasadala vláda. Výjazdové rokovanie však obyvateľov obce veľmi nezaujalo a na politikov sa prišlo pozrieť iba zopár ľudí. Kabinet okrem iného schválil aj pomoc poľnohospodárom.

Riešili dôchodky a kanalizáciu

Všetko sa to odohralo pred tunajším obecným úradom. Predstaviteľov vlády si však prišla obzrieť len hŕstka ľudí. Keď však z auta vystúpil Robert Fico, vyslúžil si potlesk.

Obyvatelia obce sa nám posťažovali s viacerými problémami, ktoré ich trápia. Mnohí sa sťažovali, že v dedine nie je poriadna kanalizácia, alebo, že tunajšieho družstvo, ktoré bolo v minulosti známe, upadá do zabudnutia.

Odvahu spýtať sa na situáciu priamo politikov mala však iba pani Homolová, ktorá pricestovala z Trenčína. Trápia ju predovšetkým nízke dôchodky.  Popýtala sa na ne aj ministra. A odpoveď? Typická! chýbajú financie.

Prisľúbili pomoc farmárom

Kým sa zbiehala vláda, vo vnútri vrcholili prípravy. Kuchárky z tunajšieho družstva sa zvŕtali v kuchyni. Politikom naservírovali domáce zabíjačkové špeciality.  

Túto dedinu si vláda vybrala preto, že ide o jednu z obcí, v ktorej je  poľnohospodárstvo najviac postihnuté suchom. Dočkali sa aj okamžitej  pomoci. Kabinet uvoľnil pre slovenských farmárov 70 miliónov eur, ktoré budú môcť čerpať rôznymi formami. 

Ak chcete vedieť, aké ďalšie zmeny nás čakajú, kliknite SEM.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy