Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Líške sa zapáčilo na krajskom súde v Trenčíne
Zdielať na

Líške sa zapáčilo na krajskom súde v Trenčíne

Na krajskom súde v Trenčíne bolo rušno. Na svedomí to mala obyčajná líška, ktorá sa do budovy dostala pravdepodobne cez okno. Odísť sa jej nechcelo. A tak pracovníci súdu zavolali políciu, veterinárov, ale aj poľovníkov.

Bola v sklade a v archíve

Líška sa najprv potulovala v centre mesta. Potom si to zamierila rovno na súd. Najviac sa jej asi páčilo v sklade a archíve. "Zrejme niečo zacítila a vnikla do budovy," myslí si poľovník.

Ráno ju na chodbe v suteréne našli pracovníci súdu. "Keby tam ktosi bol, tak ona zaútočí," hovorí ďalej poľovník. Okamžite začali pátrať potom, kto zviera odchytí.

"Boli upovedomení príslušníci policajného zboru, poľovnícky zväz, lesný úrad, ako aj štátny a súkromný veterinár," hovorí Michal Turák z krajského súdu v Trenčíne.

Musel prísť súkromný chovateľ

Nikto z oslovených inštitúcii nechcel líšku podľa pracovníkov súdu odchytiť. Po šiestich hodinách čakania zavolali súkromného chovateľa. Ten ale musel najskôr zviera nájsť. Líška sa totiž medzičasom schovala.

Po niekoľkých minútach ju predsa len našli. Schovala sa do skrine. "Je to zdravá líška. Nemala ani penu," doplnil poľovník. Líška putovala zo súdu na slobodu – do lesa.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy