Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Túlavé psy útočili na ľudí. Zavolali policajtov na odchyt
Zdielať na

Túlavé psy útočili na ľudí. Zavolali policajtov na odchyt

Štekot psov a hlasný plač ozýval najmä z jedného z rožňavských sídlisk. Po prvý raz tam odchytávali túlavé psy. Prekvapením ale bolo, že niektorí obyvatelia si za nimi poplakali...Všetkých 13 psíkov putovalo k zverolekárovi, kde ich očkovali, odčervili a dali im čip. Zadarmo to však nebolo.

Psy napádajú aj deti

Problém túlavých psov je v Rožňave dlhodobý, obyvatelia z nich majú strach, keďže psy napádajú aj deti. "Aj deti napádajú pravdaže, dcérka takisto bola pokúsaná," tvrdí matka zo sídliska.

"Ľudia sa sťažujú, že ich psy napádajú," hovorí poslanec mesta Ružinov Roman Ocelník. Mestskí policajti začali s odchytom psov už v skorých ranných hodinách, pomáhali im pri tom aj obyvatelia ulice, kde sa túlavé psy nachádzali v najvyššom počte. Niektorí obyvatelia sa odchytu potešili a tvrdia, že už bol najvyšší čas. "Robí všetko, bordel robí, to je dobre že odíde," tvrdí obyvateľka obce pani Helena.

Nie sú čipované a neplatia poplatok

Našli sa však aj takí, čo policajtom v odvážaní psov bránili. Napriek tomu, že k odchyteným psom sa majitelia nepriznávajú, chovajú ich doma avšak nie tak, ako by podľa zákona mali. "Nie sú čipované a neplatí sa za ne ani poplatok," opisuje Ocelník.

"Musia byť začipované, boli odčervnené, základné očkovanie proti besnote," informuje veterinár Július Ferenc. Všetky tieto úkony musia byť financované z mestských zdrojov, keďže oficiálny majitelia psov neexistujú. "Je rozpočet na vytvorenie karanténnej stanice, z toho sa to financuje," povedal zástupca primátora Pavol Burdiga.

Mesto sa tiež musí postarať o stravu pre psíkov v karanténnej stanici. Napriek tomu, že suma za ošetrenie a jedlo pre jedného psíka vysoká nie je, pre množstvo túlavých zvierat sa zrejme vyšplhá na dosť vysokú čiastku.

Špeciál Bez detí neodídem II. a následnú diskusiu odvysiela televízia PLUS v stredu 19. septembra od 20- tej.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy