Jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Útok sršňov. Poloslepý (57) šoféroval, aby si zachránil život
Zdielať na

Útok sršňov. Poloslepý (57) šoféroval, aby si zachránil život

Sršne, pavúky, jedovaté hady, či iné nepríjemné živočíchy nám inštinktívne naháňajú strach. Ich útok pre nás môže byť niekedy, žiaľ, smrteľný. Nastáva rýchla, väčšinou veľmi bolestivá reakcia organizmu, ktorý sa nevie brániť jedu a vám ostáva len jediné – rýchlo hľadať pomoc. Svoje o tom vie skúsený hospodár z obce Kolbasov, ktorému sa útok sršňov do krku stal skoro osudným.

Jedného dňa sa vybral 57-ročný pán sám do lesa. Pri kosení veľkých trsov trávy sa však stalo niečo nečakané a veľmi nepríjemné. Podľa jeho vlastných slov narazil na miesto plné sršňov. O tých, samozrejme, nemal ani poňatia. Roj na neho ihneď zaútočil a to priamo do krku. Muž prestával pomaly vidieť, pociťoval problémy s dýchaním a strácal vedomie.

Šoféroval poloslepý

Zrejme to bol práve pud sebazáchovy, ktorý ho prinútil sadnúť si za volant a unikať z lesa, kde bol celkom sám a bez pomoci. Silná alergická reakcia spôsobovala čoraz väčšiu slepotu. Našťastie sa mu podarilo prísť až na štátnu cestu, kde ho našiel v bezvedomí riaditeľ obvodného oddelenia polície v Snine.

Boj s časom

Príbeh sa však ani zďaleka neskončil. Alergická reakcia silnela. Boj s časom bol mimoriadne komplikovaný. Utekali k najbližšiemu zdravotnému stredisku do Uliča, no to práve rekonštruovali. Kúsok ďalej síce sídli posádka záchranárov, no tí mali výjazd. S liekmi na zmiernenie reakcie nakoniec prišiel miestny lekárnik. Muž sa môže tešiť z naozaj obrovského šťastia. Niektoré takéto prípady totiž môžu skončiť aj smrteľne.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy